Stand XCM en XCO na Honselersdijk en La Hallonienne

Afgelopen Paasweekend was het relatief rustig met actieve MTBA mannen en vrouwen in wedstrijden. Desalniettemin werden toch punten verzameld door Joost en Joene voor het klassement. Onderstaand de nieuwe stand.



Reacties

  1. Hoppa! Kei hard aan de leiding in het XC klassement :-)

    Dit jaar maar eens besloten om wat fanatieker gebruik te maken van mijn licentie. En ik moet zeggen dat de M40 klasse daar ook wel in helpt, er staan hier namelijk een stuk meer man aan de start dan bij de M30 (die dit jaar daarom ook samen getrokken is met de Amateurs).
    Lekker sturen met de XC wedstrijdjes dus, een mooie interval en techniektraining.

    Op naar Honselersdijk, deze had ik in het verleden nog nooit gereden, ik wist echter dat regen en het parcours niet goed samen gingen. Vooraf nog maar even youtube gecheckt om te zien wat ik qua parcours kon verwachten....leuke technische passages (rockgarden, trap en nog wat leuke houten drempels her en der). Het weer zou ook gunstig gestemd, droog en misschien wat zon. Echter de avonden er voor was er behoorlijk wat regen gevallen en dat had het parcours geen goed gedaan.
    Toen ik me ging aanmelden zag ik de nieuwelingen al ploeteren door de bagger. Ik wist toen al dat ik de beste banden keuze had gemaakt -not- had achterop namelijk een versleten thunderburt liggen want dat is zo lekker snel voor XC.... Na alle moed bijeengeraapt te hebben richting parcours om in te rijden. Gezien de omstandigheden, alleen maar de start verkend en de eerste aanloop, dan kon ik in ieder geval met een redelijk schone fiets starten. Vlak voor de start, op advies van Liwald, nog wat lucht uit de bandjes gelaten en toen racen.... Nou ja, het werd meer een cyclecross wedstrijd. Veel steile klimmetjes moest je van de fiets af om te lopen. Ik kwam er nu achter dat de looptrainingen van de winter mij een voordeel gaven. Ik kon zelfs inlopen (mooie woordspeling) op mijn voorgangers en ging er ook niet extreem kapot van zoals vele anderen wel. Nadeel van lopen is wel dat je geen modder lost rond je crank, dan snap je waarom die veldrijders hun fiets op de nek nemen. Ook weer veel geleerd qua sturen en driften, want sturen in een modderige (kom)bocht met je noppen vol bagger was weer een mooie ervaring. Uit eindelijk maakt het met zo'n parcours ook bijna niet meer uit welk type band je hebt, veel of weinig nop...alles raakt vol.
    Na bijna 75 min ploeteren, glibberen en glijden kwam ik als 17e over de finish en ben ik weer een stukje naar voren opgeschoven in het M40 klassement. Eens kijken of een droog Havelte parcours mij meer gezind is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Langzaam een rasecht koerspaardje aan het worden. Mooi verhaal en kudos voor de inzet en het resultaat!

      Verwijderen

Een reactie posten